Название сайта

БЖБ 11-сынып Химия 3-тоқсан КГБ жауаптар «Оттекті органикалық қосылыстар»

[xfgiven_youtube-id] [/xfgiven_youtube-id]

«Оттекті органикалық қосылыстар»  бөлімі бойынша жиынтық бағалау

«Химия» 11-сынып 3-тоқсан

Әдістемелік ұсыныстар мұғалімге 11-сынып білім алушыларына «Химия» пәні бойынша жиынтық бағалауды жоспарлау, ұйымдастыру және өткізуге көмек құралы ретінде құрастырылған. Әдістемелік ұсыныстар 11-сынып «Химия» пәні бойынша ұзақ мерзімді оқу бағдарламасы негізінде дайындалған. 11-сыныпта жиынтық бағалау 1,1,3 және 4-тоқсандарда өткізіледі.
Бөлім / ортақ тақырып бойынша жиынтық бағалаудың тапсырмалары мұғалімге Білім алушылардың тоқсан бойынша жоспарланған оқу мақсаттарына жету деңгейін анықтауға мүмкіндік береді.

БЖБ 11-сынып Химия 3-тоқсан КГБ жауаптар «Оттекті органикалық қосылыстар»

11.3 B «Оттекті органикалық қосылыстар» бөлімі бойынша жиынтық бағалау
Оқу мақсаты 11.5.1.1
11.5.1.2
11.5.1.4
11.5.1.5
11.5.1.7
11.5.1.10
Жай және күрделі эфирлерді алу реакцияларының
теңдеулерін құрастыру
Майлардың құрамы мен құрылысын білу
Майларға сапалық реакция жасау
Майлардың сабындану және гидролиз өнімдерін атау
Глюкозада функционалдық топтардың болуын
тәжірибе жүзінде анықтау
Сахароза, крахмал және целлюлоза гидролизінің
реакция өнімдерін атау
Бағалау критерийлері Білім алушы
 Жай және күрделі эфирлерді алу реакцияларының
теңдеулерін құрады
 Майлардың құрамы мен құрылысын және майлардың
сапалық реакциясың атайды
 Майлардың сабындану және гидролиз өнімдерін атайды
 Глюкозаның функционалдық топтарын сапалық анықтау
жолын көрсетеді
 Сахароза, крахмал және целлюлоза гидролизінің реакция
өнімдерін атайды
Ойлау дағдыларының
деңгейі
Білу және түсіну
Қолдану
Жоғары деңгей дағдылары
Орындалу уақыты 20 минут
Тапсырмалар
1. Жай және күрделі эфирлерді алу реакцияларының теңдеулерін құрастырыңыз:
Жай эфир алу: _____________________________________________________________
Күрделі эфир алу: __________________________________________________________
2. Соңғы жылдары балдырлардан биодизель отынын алу үлкен қызығушылық тудырды.
Қолданылатын балдырлардың 55%-ы липидтерден, ал липидтердің басым бөлігі
тристеарин майынан құралады. Стеарин м